Sevilen sosyal ağ Instagram, milyonlarca üyenin yer aldığı uygulamada sürekli olarak yeni özellikler sunuyor. Ancak bu özelliklerden bazılarından memnun kalmadığınızda, kolayca kapatma ve değişme yapabilirsiniz. Instagram’ın sunduğu ancak bazı kullanıcıların memnun kalmadığı özellikler içinde, son görülme de yer alıyor. Diğer Instagram kullanıcılarının, uygulamaya en son ne zaman giriş yaptığınızı görmemesi adına, bu verilerin paylaşımından rahatsızsanız yapmanız gereken Instagram son görülme ve çevrimiçi özelliğini kapatmaktır. Hızlı ve pratik bir şekilde, Instagram’da son görülme bilginizin kaldırılmasını istiyorsanız, size nasıl yapılacağını anlattık. Aşağıdaki adımları takip ederek, uygulamaya en son ne zaman giriş yaptığınız bilgisinin paylaşılmasını durdurabilirsiniz.

Telefondan Instagram’da son görülme ve çevrimiçi özelliğini kapatma

Instagram son görüldü kapatmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekiyor, sonrasında diğer kullanıcılara, uygulamaya en son ne zaman giriş yaptığınızın bilgisi verilmeyecektir:

  • İlk olarak uygulamayı açın ve profilinize giriş yapın.
  • Instagram’da sağ üst kısımda yer alan menüye tıklayın ve Ayarlar’a gidin.
  • Ayarlar menüsü içinde “Gizlilik” kısmına giriş yapın.
  • Sonraki adımda, hareket durumunu göster kısmında bir buton karşınıza çıkacaktır.
  • Bu butonu, aktiften pasif hale getirmeniz yeterlidir.

Hareket durumunu pasif hale getirmeniz, aktiflik durumunuzu diğer kullanıcılarla paylaşma durumuna son verecektir. Bu özelliği dilerseniz bilgisayar üzerinden de kapatabilirsiniz.

Bilgisayardan son görülme özelliğini kapatma

instagram son görülme ve çevrimiçi özelliği nasıl kapatılır?
instagram son görülme ve çevrimiçi özelliği nasıl kapatılır? 1

Instagram’ı web üzerinden kullandığınızda da birçok özelliği kolay bir şekilde yönetebilirsiniz. Instagram son görüldü ve çevrimiçi özelliğini kapatmak için, bilgisayarınızdan şu adımları izlemeniz yeterli olacaktır:

  • Web tarayıcınızdan Instagram’a girin.
  • Hareketler durumunu göster kutucuğunu bulun ve bu kutucukta yer alan işareti kaldırın.
  • Bu adımdan sonra, artık özel mesajlara gittiğinizde konuştuğunuz kişilerin son görülme bilgisini görmeyeceksiniz.

Gördüğünüz gibi web üzerinden Instagram’da çevrimiçi kapatma son görüldü özelliğini durdurma işlemi işte bu kadar basit. Windows ya da Mac PC’niz üzerinden bu adımları kolay bir şekilde izleyebilirsiniz. 

Instagram son görülme özelliğini neden kapatmalısınız?

Instagram her ne kadar popüler bir uygulama olsa da, insanlara çeşitli yollarla bağlantı kurma şansı verse de bazı özellikleri, kullanıcılar tarafından kısıtlayıcı ve özel hayatın gizliliğini engelleyici olarak görülüyor. Whatsapp’ta da yer alan Instagram son görüldü ve çevrimiçi özelliği, birçok kişinin rahatsız olduğu bir özellikti. Bir kullanıcı için 15 dakika önce görüldü ya da çevimiçi gibi bilgileri sunan özellik, zaman zaman insanlar arasında problemler yaşanmasına neden olabiliyor. Instagram mesajlaşmalarınızda gizlilikten yanaysanız ve insanlara kişisel kullanım verilerinizle ilgili çok fazla bilgi vermemek istiyorsanız siz de son görülme özelliğini kapatabilirsiniz. 

Instagram’da takipçi sayınızı artırarak popüler olun

Uygulamanın sunduğu özelliklere her geçen gün yenisi ekleniyor, ancak değişmeyen bir şey varsa o da yüksek takipçiye ve beğeni sayısına sahip hesapların avantajlı konumu. Hem kişisel hesaplarda hem de konsept hesaplarda Instagram’da ciddi takipçi sayısına sahip kişiler uygulama üzerinden para kazanabiliyor, ciddi bir bilinilirlik yaratıyor. Siz de Instagram’da fark yaratmayı hedefliyorsanız Trmedya güvencesi ile uygun fiyatlı takipçi ve beğeni paketlerinden satın alabilirsiniz. 

Instagram takipçi, beğeni ve izlenme hizmetine ek olarak Tiktok ve Youtube gibi sosyal ağlara yönelik hizmetlerin de yer aldığı sitemizde en iyi fiyatlarla Türk takipçi, beğeni ve izlenme hizmetini bulabilirsiniz. 

Yazıyı Puanla!
[Total: 0 Average: 0]
[single_loop]