Youtube Kanalı Nasıl Silinir?
  1. Ana Sayfa
  2. Genel

Youtube Kanalı Nasıl Silinir?

0

Youtube kanalınızı kalıcı olarak silmek için Youtube Studio’da oturum açmanız gereklidir. Youtube Studio’ya şu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. “http://studio.youtube.com/” Youtube Studio’yu işletim sistemi ne olursa olsun telefonlarınızdan veya tabletlerinizden kullanabilirsiniz. Youtube kanalı silme işlemini, bilgisayarınızdan da gerçekleştirmeniz mümkündür.

Youtube Kanalını Kalıcı Olarak Silme Nasıl Gerçekleşir?

Bir Youtube kanalını kaldırmak için, Youtube Studio yöntemini kullanmak istiyorsanız, öncelikle oturum açmalısınız. Oturum açtıkan sonra şu talimatları takip ederek işleminizi tamamlayabilirsiniz:

  • Ekranınızın sol kısmında bulunan Ayarlar seçeneğine tıklayın.
  • Önce Kanal kısmını, oradan da “Gelişmiş Ayarlar” seçeneğini seçin.
  • Burada önünüze çıkan seçeneklerden, aşağıda bulunan “Youtube İçeriğini Kaldır” butonuna dokunun.
  • Oturum açmak için kullandığınız kullanıcı adı ve parolanızı girerek kanalınızı açın.
  • Önünüze çıkan seçeneklerden “İçeriğimi kalıcı olarak silmek istiyorum” başlığını seçin.
  • Doğrulama işlemini gerçekleştirmek için kutucukları işaretleyin.
  • Son adımda “İçeriğimi sil” butonuna dokunarak işleminizi tamamlayın. Youtube kanalı silme işlemini kalıcı olarak bu şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Youtube Kanalı Geçici Olarak Nasıl Silinir?

Youtube kanalını gizlemek ve belirli bir süre için kapalı kalmasını sağlamak, kalıcı olarak kapatmanın yanında kullanılan bir başka seçenektir. Bu yöntemi, kanalını tamamen silip tüm içeriğini ortadan kaldırmak değil, bir süre videolarının izlenmemesini veya görüntülenmemesini sağlamak isteyen kullanıcılar kullanmaktadır. Bu işlemi Youtube Studio üzerinden şu şekilde gerçekleştirebilirsiniz:

  • Youtube Stuido’da oturumunuzu açın.
  • Ayarlar’ı seçin.
  • Buradan önce Kanal kısmına, oradan da Gelişmiş Ayarlar kısmına geçiş yapın.
  • Daha sonra, “Youtube İçeriğini Kaldır” seçeneğine dokunun. Bu seçeneğe tıklar tıklamaz kanalınız ortadan kalkmaz; bu içerik sizi hesabı geçici bir süre dondurma ya da tamamen ortadan kaldırma şıklarına götürür.
  • Önünüze açılan ekrana oturum açma bilgilerinizi girin.
  • Çıkan seçeneklerden, “İçeriğimi gizlemek istiyorum” başlığını seçin.
  • Youtube kanalınız içeriğinde gizlemek istedikleriniz, burada karşınıza çıkan kutucukları işaretleyerek seçebilirsiniz. Dilerseniz tüm kutucukları işaretleyerek her şeyi gizleme şansına sahipsiniz.
  • Seçimi yaptıktan sonra “Kanalımı Gizle” butonunu seçin. Dilediğiniz zaman, yaptığınız işlemleri geri getirmek için kanalınızı yeniden etkinleştirebilirsiniz. Youtube kanalı silme işlemini kalıcı olarak bu

Youtube Kanalı Yeniden Nasıl Etkinleştirilir?

youtube kanalı nasıl silinir?

Geçici olarak dondurduğunuz Youtube kanalınızı, paylaşımlarınızı eskiden olduğu gibi sürdürebilmek için yeniden etkinleştirmek isteyebilirsiniz. Bu durumda şu adımları takip etmelisiniz:

  • Google Hesabınızla veya kullandığınız farklı kullanıcı adı ve parolanız aracılığıyla Youtube’da oturum açın.
  • Belirtilen şu bağlantıya tıklayarak “Kanal Oluşturma” sayfasında gidin: https://www.youtube.com/channel/UC-euYHI0lIiNzK7SYIRVuBA?channel_created=1
  • Bu sayfada size verilen formu eksiksiz bir biçimde doldurun.
  • Formu doldurma işlemi sırasında, “Bir işletme adını veya başka bir adı kullanmak için burayı tıklayın” başlıklı bir seçenek karşınıza çıkar. Eğer geçici olarak kapattığınız eski hesabınıza ulaşmaya çalışıyorsanız bu seçeneğe kesinlikle dokunmamalısınız. Çünkü bu başlığı seçmeniz halinde, gizlenmiş olan kanalınızı yeniden açmayı değil, yepyeni bir kanal oluşturmayı seçmiş olursunuz.
  • Formu tamamlamanız ile birlikte gizlenmiş kanalınızı yeniden kullanmaya başlayabilirsiniz.
  • Videolarınızın veya oynatma listelerinizin ayarını herkese açık olarak belirleyerek, insanların ana sayfasında veya önerilen videolarında içeriklerinizi görmesini sağlayabilirsiniz.

Ayrıca Youtube’dan Video İndirmek İçin Ne Yapmalıyım? adlı yazımıza göz atın!

Marka Hesabında Kanalı Etkinleştirme

Gizlediğiniz marka hesabını,  şu adımları takip ederek normal haline getirebilirsiniz:

  • Marka hesabı ile Youtube’a girip oturumunuzu açın.
  • Profil resminize dokunarak kişisel menünüze geçiş yapın.
  • Bu menüden de “Ayarlar” başlığını seçin.
  • Önünüze açılan menüden “Hesap” kısmını seçin.
  • Daha sonra, açılan yeni penceredeki seçeneklerden “Kanallarınızı ekleyin veya yönetin” başlığını bulun ve dokunun.
  • Daha önce gizlemiş olduğunuz kanalın adını seçin.
  • Youtube karşınıza bir uyarı çıkaracaktır. Bu uyarıdan, bir kanal oluşturmanız isteniyor ise “Tamam” onayını yapın.

Youtube kanalı silme işleminiz geçici ise bu şekilde normale döndürebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap