Facebook’u kullanmak istemediğinize karar verirseniz, Facebook hesabınızı dondurmak oldukça kolaydır. Hesabınızı devre dışı bıraktığınızda, Facebook’taki bütün bilgilerinizi gizlemiş olursunuz. Hesabı dondurduğunuzda kimse sizinle Facebook’ta iletişim kuramaz ve durum güncellemesi, zaman tüneli ve fotoğraflar dâhil paylaştıklarınızı görüntüleyemez. Facebook’a geri dönmek istediğinize karar verirseniz, hesabınızı yeniden etkinleştirerek eski bilgilerinizi kurtarabilirsiniz.

Facebook dondurma işlemi için facebook hesabınıza girmeniz yeterlidir. Bu yazımızda Facebook hesabınızı dondurma işlemini nasıl yapabileceğinize dair detaylı bir rehber hazırladık. Bahsettiğimiz talimatları takip ederek Facebook hesabınızı hızlı ve güvenli bir şekilde dondurabilirsiniz.

Facebook Hesabı Nasıl Dondurulur?

Facebook hesabını dondurma işlemini son derece hızlı ve pratik bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Facebook hesabını geçici olarak dondurma özelliği sayesinde istediğinizde hesabınızı tekrar açabilirsiniz. Hesabınızı dondurmak için:

  • Facebook ana profil kısmından, Facebook’un sağ üst kısmındaki hesap (account) simgesine tıklayın.
  • Ayarlar ve Gizlilik kısmını işaretleyin ve daha sonra Ayarlar’a tıklayın.
  • Sol sütunda bulunan Facebook Bilgileri kısmına tıklayın.
  • Daha sonra Dondurma ve Silme kısmına tıklayın.
  • Hesabı Devre Dışı Bırak ya da Hesabı Dondur kısmını seçin,
  • Hesabı devre dışı bırakmak için bir neden seçin. İsterseniz,  o kısımda yer alan metin kutusuna daha fazla ayrıntı ekleyebilirsiniz.
  • Ardından Devre Dışı Bırak’ı seçin.
  • Bundan sonraki adımda Hesabı Dondurma İşlemine Devam Et’e tıkladıktan sonra hesabı dondurma işlemini onaylamak için yönergeleri takip edin.
  • Hesabınızı dondurma işlemini tamamladınız. Eski hesap bilgilerinizle Facebook’ta oturum açabilir, hesabınızı istediğiniz zaman yeniden etkinleştirebilirsiniz.

Facebook Hesabı Dondurulunca Ne Olur?

facebook dondurma nasıl yapılır?
facebook dondurma nasıl yapılır? 1

Facebook’unuzu dondurduğunuzda, uygulamanın birçok özelliğine erişim sağlayamazsınız. Facebook hesabınızı dondurduğunuz zaman;

  • Profilinizi sadece siz görebilirsiniz.
  • Arkadaşlarınıza gönderdiğiniz mesajlar ve bazı bilgiler hesabınızda görünmeye devam edebilir.
  • Hesabınızdaki arkadaşlarınız, kendi arkadaş listelerinde sizin adınızı görmeye devam edebilir. Bunu arkadaşlarınız sadece kendi arkadaş listeleri üzerinden görebilir.
  • Adınızla birlikte yorumlarınız ve gönderileriniz grup yöneticileri tarafından görülmeye devam edebilir.
  • Sadece sizin kontrolünüzde olan Sayfalar da devre dışı bırakılmış olur. Sayfanız dondurulduğunda kimse Sayfanızı göremez ve arama yaptıklarında Sayfanızı bulamaz. Sayfanızı dondurmak istemiyorsanız Sayfa kontrolünü başkasına devredebilir,  Sayfayı dondurmanıza gerek kalmadan sadece hesabınızı dondurabilirsiniz.

İnceleyebilirsiniz: Bilgisayara Instagram Yükleme Nasıl Yapılır?

Telefondan Facebook Hesabı Dondurma Nasıl Yapılır?

Telefonda Facebook dondurma için uygulama üzerinden ya da web sayfası üzerinden işlem yapabilirsiniz.  Telefondan hesabınızı dondurmak için takip etmeniz gereken adımlar şunlardır:

  • Facebook uygulamasını açın.
  • Sağ üstteki menü sembolüne dokunun.

Aşağı kaydırarak Ayarlar ve Gizlilik’e dokunun, ardından Ayarlar’ı seçin.

  • Devre Dışı Bırakma ve Silme öğesine tıklayın.
  • Parolanızı girin ve ardından Devam’a tıklayın.
  • Hesabı Devre Dışı Bırakmaya Devam Et kısmını işaretleyin.
  • Hesap dondurma nedeninizle ilgili listeden bir neden seçin.
  • Devam’a tıklayın.
  • Seçimlerinizi yapın, ardından Hesabımı Devre Dışı Bırak’a dokunun.
  • Bir onay mesajı görüntüleyeceğiniz giriş sayfasına yönlendirileceksiniz.
Yazıyı Puanla!
[Total: 0 Average: 0]
[single_loop]