Instagram; dünyada popülerliğine popülerlik katmaya ve her geçen gün kullanıcısını arttırmaya devam etmektedir. Kendini geliştirmek için çalışmalarını sürdürmekte ve inovatif değişimlere kapılarını açık tutmaktadır. Peki, bu kadar kullanıcıya sahip olan Instagram’da fotoğraf nasıl paylaşılır? Instagram durumlarını kimler görebilir, Instagram arşivlenen fotoğrafları silme işlemi nasıl yapılır? Instagram arşivleme özelliği nedir?

Instagram’da Fotoğraf Nasıl Paylaşılır?

Instagram uygulaması tercihe göre hem bilgisayarda hem de telefonda kullanımı oldukça kolaydır. Mobil cihazlarda kullanım pratikliği sağlayan Instagram; fotoğraf, video gibi görsel ve hareketli paylaşımlara olanak sağlamaktadır.

Instagram’da fotoğraf paylaşmak için takip edilmesi gereken adımlar sırasıyla şunlardır;

  • düzenlemelerin tamamlanmasından sonra paylaş butonuna basarak hesabınızda sorunsuz bir şekilde seçili fotoğrafın paylaşımı sağlanmış olacaktır.
Instagram Arşivlenen Fotoğrafları Silme
Instagram Arşivlenen Fotoğrafları Silme

Instagram Durumlarını Kimler Görebilir?

Instagram kullanıcılarına birçok avantaj sunmaktadır. Bu avantajlardan birisi de paylaşılan durumları kimlerin göreceğine hesap kullanıcısının karar vermesidir. Durum paylaşırken ekranın alt kısmında yakın arkadaşlar alternatifi bulunmaktadır. Yakın arkadaşlar sekmesinden listeye eklediğiniz kişiler paylaştığınız hikâye ve durumu görebilmektedirler. Instagram durum paylaşma konusunda kullanıcısının inisiyatifine göre imkan tanımaktadır. Kullanıcı ister yakın arkadaşlar özelliğini kullanarak paylaşım yapabilmekte, isterse takipçilerinin tamamının paylaşımını görmesini sağlayabilmektedir.

Instagram Arşivleme Özelliği

Instagram; kullanıcılarına paylaşımlarını arşivleyebilmeleri için arşiv butonu özelliğini geliştirmiştir. Kullanıcıların çoğu paylaşımlarını silmek istemeyerek arşivde saklamayı tercih etmektedir. Bu özellik sayesinde arşivde tutulan paylaşımlar kullanıcılar dışında hiç kimse tarafından görülememektedir. Bu sayede kullanıcı paylaşımını silmek zorunda kalmamakta ve kendi dışında başkalarının görmemesini sağlamaktadır.

Arşivleme yapabilmek için kısaca adımlar şöyledir;

  • Öncelikle arşivleme yapılabilmesi için hali hazırda bir paylaşım yapılmış olması gerekmektedir.
  • Yapılan paylaşımın sağ üst kısmında dikey ya da yatay olarak üç nokta şeklinde simge bulunmaktadır.
  • Üç nokta şeklindeki simgeye basılmalı ve daha sonrasında karşılaşılan seçenekler arasından arşivle özelliği seçilmelidir.
  • Bu işlem sonunda yapılan paylaşım arşive taşınmış olacaktır.
Instagram Arşivlenen Fotoğrafları Silme
Instagram Arşivlenen Fotoğrafları Silme

Instagram Arşivlenen Fotoğrafları Silme

Birçok Instagram kullanıcısı, Instagram arşivlenen fotoğrafları silme işlemi yapılıp yapılamayacağı hakkında bilgi sahibi olmak istemektedir. Bu imkândan nasıl faydalanılacağı kullanıcılar tarafından merak edilmektedir. Instagram; hesap kullanma kolaylıklarını kullanıcılarına sunduğu gibi, Instagram arşivlenen fotoğrafları silme özelliğini de geliştirmiş ve kullanıcılarının hizmetine sunmuştur. Peki, Instagram arşivlenen fotoğrafları silme işlemi adım adım nasıl yapılmaktadır?

Bu adımlar kısaca şöyledir;

  • İlk önce Instagram arşivlenen fotoğrafları silme işleminden faydalanabilmek için Instagram hesabınızın arşiv bölümünde paylaşımlarınızın bulunması gerekmektedir. Boş bir arşiv klasöründe silme işlemi gerçekleştirilemez.
  • Öncelikle profilin bulunduğu sayfaya gidebilmek için bulunduğunuz sayfanın sağ alt köşesinde bulunan profil fotoğrafına tıklayarak sayfanıza giriş yapınız.
  • İkinci adım ise; bulunduğunuz profil sayfanızın sağ üst tarafında üst üste üç paralel çizgi bulunmaktadır. Bu simgeye tıklayarak karşınıza çıkan seçenekler arasında arşiv kısmı seçilmelidir.
  • Arşive sorunsuz bir şekilde erişim sağlandıktan sonra silmek istediğiniz paylaşımların üzerine tıklayarak görselin açılması gerekmektedir.
  • Açılan görselin sağ alt tarafında üst üste veyahut yan yana olan üç nokta görünümündeki sekmeye tıklanmalıdır.
  • Üç nokta şeklindeki sekmeye bastıktan sonra çıkan seçenekler arasından sil butonuna tıklayarak silme işlemi yapılabilmektedir.

] }