Facebook sosyal medya alanlarında en sık kullanılan platform olarak göze çarpar. Güvenlik veya diğer konularda bazı sıkıntılar yaşanmasına karşılık hala insanların en sık tercih ettikleri platform olma unvanını elinde bulunduruyor. Eksiklik olan konulardan dolayı veya herhangi bir neden olmasına gerek olmadan yapılmak istenen Facebook kalıcı hesap silme işlemi için yapılması gerekenleri bilmek daha kolay ilerlenmesine neden olabilir. Hesabınızı artık kullanmak istemediğinizde bile hesabın kapatılması mümkündür. Sadece kalıcı olarak silmenin bazı kaçınılmaz sonuçları olacağından dolayı karar vermeden önce düşünülmesi gerekir.

Kalıcı Silme ve Sonuçları

Kullanıcıların Facebook kalıcı hesap silme işlemi ile alakalı olarak bilmesi gereken bazı detaylar vardır.

Bu detaylar:

  • Hesabın yeniden açılması olasılığı düşüktür,
  • Uzun süreli olması uğraştırıcı olur,
  • Veri kaybı olması söz konusu olabilir.

Bundan dolayı kalıcı hesap silmeden önce verileriniz, yazı, içerik veya resimlerinizin yedeklenmesi önerilir. Aynı zamanda hesabınıza ait olan profil resmi gibi içeriklerin arama motorundan tamamen kaldırılması da belli bir süre alacaktır.

Facebook Kalıcı Hesap Silme
Facebook Kalıcı Hesap Silme

Nasıl Silinir?

Hesabın silinmesi için Facebook sayfasında bulunan üç nokta işaretine tıklamanız gerekir. Tıkladıktan hemen sonra açılacak olan ayarlar sekmesinden ilerleyebilirsiniz. Ayarlar sekmesinde genel kısmında hesabınızı dondurulması ile alakalı kısım bulunur. Buradan dondurma işlemi yapmanız son derece kolay olur. Facebook kalıcı hesap silme işlemi olarak bir ibare göremezsiniz. Çünkü tam anlamı ile silmeden kast edilen hesaba siz giriş yapmadıktan sonra yeniden açılmayacağıdır.

Silme İşlemi ve Şifreli Onay

Silmek için yapılması gereken işlem sonrasında şifre ile onay beklenir. Facebook kalıcı hesabı silme işlemi onayı ile artık hesabınız kapatılır. Kapatılan hesabın yeniden açılması için en son şifrenizin ve kullanıcı adınızı eklediğiniz mail veya telefon numarasının girilmesi istenir. Bunun anlamı yeniden şifre girerek aktif etmek istemediğiniz sürece hesabın yeniden açılmayacak olmasıdır. Kalıcı olarak kapatma anlamına gelen durum budur. Aksi durumda genel sekmesinde kalıcı olarak kapatma sekmesi yoktur. Olanlar da her zaman şifrenizin girilmesi sonucunda yeniden açmak isteyeceğiniz güne kadar kapatılmış olur.

] }