Yıllardır milyonlarca kişi tarafından kullanılmakta olan sosyal medya platformu Facebook, birçok kişi tarafından hala tercih ediliyor. Sunduğu iletişim seçenekleri sayesinde kullanıcı sayısını arttırmaya devam eden platformda son zamanlarda en sık merak edilen konulardan biri de ”Facebook’ta eski hesabınızı nasıl kapatabilirsiniz?” sorusu oldu.

Eski Facebook Hesabı Nasıl Kapatılır?

Facebook tarafından kullanıcılarına sunulan bir diğer özelliklerden biri olan hesap silme işlemi, geri döndürülemeyen bir işlem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sebeple hesap kapatma işlemini tercih ederken, kalan mesaj ve fotoğraflarınızı yedeklemeniz önerilmektedir. Peki Facebook’ta eski hesabınızı nasıl kapatabilirsiniz?

  • Facebook hesabınıza giriş yaparak sağ üst köşedeki Ayarlar kısmına ulaşın.
  • Ayarlar sekmesi içerisinde bulunan ”Facebook Bilgilerim” kutucuğuna tıklayın.
  • Hesap ve Bilgi Silme sekmesinden ”Hesabımı Sil” butonuna basın.
  • Doğrulama amacı ile size sorulan şifre ve hesap bilgilerini giriş yaparak hesabınızı silin.

Facebook üzerinden ”Facebook’ta eski hesabınızı nasıl kapatabilirsiniz?” sorusunun cevabı olarak hesap silme işleminin geri döndürülemeyecek bir eylem olduğunu defalarca bildiren Facebook, silme işlemi sırasında defalarca uyarı sunarak kullanıcılardan onay talep edecektir.

Facebook'ta Eski Hesabınızı Nasıl Kapatabilirsiniz?

Facebook Hesabı Nasıl Dondurulur?

Facebook kullanıcılarına özel olarak sunulan bir avantaj olan hesap dondurma işlemi, birçok kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Özellikle uzun süre sosyal medyada zaman geçiremeyecek kişilerin tercih ettiği uygulama, istediğiniz zaman tekrar hesabınıza erişim sağlamanıza da olanak vermektedir.

Bu işlem için ilk olarak Facebook hesabınıza girerek Ayarlar kısmına ulaşın. Daha sonra ”Gizlilik” sekmesi altında bulunan ”Hesabımı Dondur” seçeneğini kullanarak ”Facebook’ta eski hesabınızı nasıl kapatabilirsiniz?” sorusuna alternatif olarak geçici süreliğine hesabınızı devre dışı bırakabilirsiniz.

Facebook’ta Hesap Kapatma ve Dondurma Arasındaki Farklar

Facebook tarafından ”Facebook’ta eski hesabınızı nasıl kapatabilirsiniz?” sorusu için uygulamayı kullanmak istemeyen kullanıcılarına özel iki seçenek belirtilmiştir. Facebook hesabını kapatarak uygulamayı terkeden kişilerin tekrar hesaba erişimi söz konusu olmamakla birlikte, silme işleminden sonra hesabınızda bulunan mesajlar ve fotoğraflar da kalıcı olarak silinerek önbellekten atılmaktadır.

Bunun yanı sıra Facebook hesap dondurma işleminde ise geçici süreliğine hesabınızı kapalı tutabilir ve tekrar giriş yaparak hesabınıza erişim sağlayabilmeniz mümkün bir olanak olarak sunulmuştur. Bu nedenle bu işlemleri gerçekleştirirken Facebook tarafından birçok onay sözleşmesi onaylatılarak kapatma işlemi gerçekleşmektedir.

] }