Sosyal medya alanları arasında bulunan ve en çok kullanıcısı olan platformların başında Facebook gelir. Uygulama sürekli güncelleme ve yenilemeler yaparak her zaman kullanıcılarının daha da fazla sorularına yanıt bulması adına çabalar. Facebook’ta gönderi zamanlama işlemi de bunlardandır.

Gönderileri her zaman istediğiniz anda paylaşmak yerine daha ileri tarihte paylaşılmasını sağlamak da isteğiniz olabilir. Uygulama buna izin veren donanıma sahiptir. Sadece kullanmayı bilmek ve özelliğin nasıl aktif hale geldiği konusunda pratik yapmak bile yeterlidir. Gönderilerinizi istediğiniz zaman diliminde yayınlanacak veya paylaşılacak şekilde düzenleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Gönderilerin paylaşılması sırasında Facebook’ta gönderi zamanlama ile alakalı bir ibare görmezsiniz.

Paylaşım yaparken bazı detaylar bunu ayarlamanıza yardımcı olur:

  • Gönderi paylaşacağınız alana gelmelisiniz,
  • Ayarlama yaptıktan sonra aşağıda bulunan sekmelere bakmanız gerekir,
  • Şimdi paylaş şeklinde görünen kısma tıklamalısınız,
  • Karşınıza çıkan seçeneklerden planla olanı seçmelisiniz.

Buraya kadar yaptığınız işlemler gönderinizin şuan değil planlanan zamanda yayınlanacağı anlamına gelir. Bundan sonra yapılması gereken ise zamanlama ayarlamak olmalıdır.

Zaman Ayarlaması Nasıldır?

Planla sekmesine geldikten hemen sonra tıkladığınızda ekranda yeni bir menü açılır. Açılan menüden tarih ve zaman seçmeniz istenir. Menüler seçildikten sonra onay isteyecektir. Zaman belirlerken hem tarih hem de saat girmeniz mümkündür. Bu durum dakikasına kadar seçebileceğiniz ve süre sınırlaması olmayan bir gönderi imkanı anlamına gelir. Facebook’ta gönderi zamanlama bu adımla birlikte tamamlanmış olur.

Facebook’ta Gönderi Zamanlama Yapılıyor Mu?

Gönderide Değişiklik Yapmak

Gönderiyi planla seçeneğinden girip Facebook’ta gönderi zamanlama işlemini yaptıktan sonra düzenleme veya iptal yapmanız gerekebilir. Yanlışlık yapılmış da olabilir. Böyle bir durumda planlanan gönderiyi bulmanız gerekir. Üst menülerde yer alan yayınlama araçları sekmesini bulmalısınız. Planlanmış gönderiler adı altında bir yer karşınıza çıkacaktır. Üzerine tıklandığında açılır kapanır sayfa şeklinde gönderinin ön izlemesini görebilirsiniz.

Düzenle yazan kısma gelince gönderinizle alakalı düzenlemeler yapılır. İptal etmek için de aynı yerden işlem yapılması konusunda ilgili menüleri görebilirsiniz. Bu şekilde bağlantınız olmasa bile belirlediğiniz zamanda ve saatte gönderiniz otomatik olarak paylaşılır. Ana sayfa üzerinden kimlerin görebileceğini de ayarlama şansınız olur.

] }